Projecten per discipline

Projecten worden weergegeven op alfabet. Zoekt u projecten van een specifieke discipline, klik dan hieronder op een van de diensten van PROVA en u krijgt een selectie te zien.

Actinische keratose

Werkzaamheden
Procesbegeleiding pressure-cook traject en evidence rapport voor richtlijn
Opdrachtgever
Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie
Omschrijving
Voor de richtlijn 'Actinische keratose' van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie heeft PROVA een bijzonder traject begeleid. De richtlijn 'Actinische keratose' is via een drie-armig experiment ontwikkeld. In de eerste arm werd het traditionele proces van richtlijnontwikkeling gevolgd, in de tweede arm werd het 'pressure-cook' principe toegepast en in de derde arm werd de evidence door een epidemioloog samengevat waarna door een dermatoloog de aanbevelingen zijn geformuleerd.
PROVA heeft zowel de evidence voor de tweede en derde arm van het experiment samengevat, als ook het pressure-cook traject begeleid. Hierbij werd in één tweedaagse sessie, waarbij vooraf de evidence was samengevat, door een werkgroep de conceptrichtlijn geformuleerd: een behoorlijke bekorting van het richtlijnontwikkeltraject.
Status
afgerond (2009)
Product
Niet beschikbaar; de richtlijn is inmiddels door de NVDV herzien.
Klik hier voor het artikel dat naar aanleiding van dit project in het British Medical Journal (Quality & Safety) is verschenen

Tags: 2009, Evidence-based richtlijnontwikkeling, Evidence rapporten, Procesbegeleiding en projectmanagement, Innovatieve oplossingen, Kennisvermeerdering, Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie

prova
Spoorstraat 31
7051 CG Varsseveld
Mobiel
E-mail
06 - 1005 7363
info@provaweb.nl