Projecten per discipline

Projecten worden weergegeven op alfabet. Zoekt u projecten van een specifieke discipline, klik dan hieronder op een van de diensten van PROVA en u krijgt een selectie te zien.

Xerostomie en hyposialie gerelateerd aan medicatie

Werkzaamheden
Proces- en methodologische begeleiding bij richtlijnontwikkeling
Opdrachtgever
Kennisinstituut Mondzorg
Omschrijving
Het Kennisinstituut Mondzorg draagt bij aan de kwaliteit van de beroepsuitoefening in de mondzorg. Een van de instrumenten daarbij is de ontwikkeling van evidence-based richtlijnen. PROVA ondersteunt het KIMO bij de ontwikkeling van verschillende klinische praktijkrichtlijnen. Daarbij begeleidt PROVA de richtlijnontwikkelcommissie in het richtlijnontwikkelproces en worden door PROVA de teksten voor de richtlijn in samenwerking met inhoudsdeskundigen voorbereid. Xerostomie en hyposialie ('een droge mond(gevoel)') is geassocieerd met problemen in de mond. Gebruik van bepaalde of veel medicatie kan gerelateerd zijn aan het optreden van xerostomie en/of hyposialie. Een nieuwe richtlijn op dit gebied is ontwikkeld om mondzorgverleners meer handvatten te geven bij de zorg voor patiënten met xerostomie en/of hyposialie, en ook om deze groep patiënten te herkennen.
Status
afgerond (2021)
Klik hier om naar het product van dit project te gaan.

Tags: Evidence-based richtlijnontwikkeling, Evidence rapporten, Procesbegeleiding en projectmanagement, Eindredactie, Kennisinstituut Mondzorg, 2021

prova
Spoorstraat 31
7051 CG Varsseveld
Mobiel
E-mail
06 - 1005 7363
info@provaweb.nl